Juleblomster

Alle som gjør sitt hjem ryddig, pent og «julete» i advents- og juletiden behøver blomster. Meningene er naturlig nok delte i forhold til hvilke blomster som passer best i julen, men julestjernen er definitivt den mest populære. Det selges ca. 6 millioner hver jul!

Hvordan skal man så behandle blomstene når det er kaldt og guffent vinterstid?

Første bud er selvsagt å frakte blomstene hjem i baksetet i bilen, ikke slenge dem i det iskalde bagasjerommet på bilen din!

JULESTJERNE

Julestjernen bør plasseres lyst. Når det gjelder vanning, bør du holde planten jevnt fuktig, men ikke for våt. Julestjernen er følsom for kulde og trekk, så ta den bort fra vinduskarmen ved lufting.

JULEGLEDE

Plasser julegleden lyst og ikke for varmt. Dersom du er flink til å fjerne visne blomster, vil julegleden belønne deg og blomstre videre. Hold planten jevnt fuktig, helst vanner du bare skålen under planten.

AZALEA

Azalea liker seg best i lys, men ikke i direkte sol. Planten behøver ikke å ha det spesielt varmt. Pass på at den ikke tørker ut, azalea skal ha rikelig vann, særlig når den blomstrer.

POTTEROSE

Potterosen vil veldig gjerne ha lys, passer fint i direkte sollys. Tåler fint stuetemperatur, men liker seg ikke rett over panelovnene dine. Hold planten jevnt fuktig og vannes best via skål.

KRISTI TORNKRONE

Kristi Tornkrone liker seg godt i full sol og skal ha sparsomt med vann.

JULEKAKTUS

Som kaktuser flest er også julekaktusen hardfør og tåler greit å tørke ut innimellom. Dersom du har planten hele året, må du huske å vanne den jevnlig i vekstperioden vår og sommer. Planten plasseres lyst og i vanlig stuetemperatur eller kjøligere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *