Julehefter

Juleheftene og juletegneseriene har lange tradisjoner i Norge og sees defintivt på som et særnorsk fenomen.

Julehefter har eksistert helt siden første halvdel av 1800-tallet, men det er først for omkring 100 år siden at tegneseriehefter ble utgitt i forkant av julehøytiden.

julehefterHvert år kjøper nordmenn opp mot halvannen million juletegneserier. I juleporteføljen til store selskap som Egmont finner man alt fra klassikere som Knoll og Tott til Pondus og Stomperud som igjen er de mest populære juleheftene.

Mange tradisjonsrike norske julehefteseriene henter sine tema fra landsbygda og har ikke overlevd gjennom årene (f.eks. Nils og Blåmann som mange kjenner). Serieforlagene har jobbet med å modernisere og nytegne gamle klassikere og i tillegg etablert juleutgaver av populære tegneserier som Pusur, Pondus og Tommy og Tigeren. I tillegg benytter man seg synergieffekter fra kjente TV-serier som Jul på Sesam Stasjon for å selge enda flere julehefter.

Markedet er stort når det gjelder julehefter. Det er tradisjon for svært mange familier å gi bort julehefter, men også å ha noen «på lur» som ventelektyre før julenissen kommer og gavene blir mest interessante.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *