Julebakst

Duften av nybakt julebakst er for mange en helt essensiell faktor for å sikre topp julestemning. Ingen andre perioder av året fremkaller like sterke mattradisjoner som juletiden.

I følge gammel tradisjon skulle man bake et minimum på syv slag julekaker. Det finnes ingen regler som spesifiserer kakesortene som inngår i tradisjonen. Basert på et massivt utvalg av julekakeoppskrifter, står du dermed fritt i å velge dine favoritter. Bruk kreativiteten aktivt, og imponer venner med dine kakefinesser. I nyere tider har folk gjort til vane å supplere hjemmebakts med ferdiginnkjøpte julekaker.

Bakedager, der du fritt kan få utløp for din kakelidenskap, er et populært innslag i adventstiden. Julebaking ansees for både små og store som en hyggelig stund med familien. I en rekke hjem er det lange tradisjoner for å samle familien og bekjentskaper til en minneverdig bakstkveld. Parallelt med familiebegivenheten, fremstår bakedagen som en tidseffektiv måte å få unnagjort ditt behov for julebakst.

Helt siden pepperkakene gjorde sin inntreden i norske hjem på 1600-tallet, har de sukkerrike kjeksene etablert seg som en av de mest framtredende julekakene. Krumkaker, sandkaker og goro er andre godbiter som tradisjonelt har hatt et sterkt fotfeste i den norske befolkningen. Fattigmann, som i kontrast til navnet består av luksusingredienser, er også en julekakesort hyppig konsumert. Er du derimot lei tørre utgaver av julekaker, kan du boltre deg i et drøss av alternativer. Hjemmelagde konfekter og karameller opptrer alltid som en vinner på juletallerkenen.

Julen er tiden for å tømme skapene for godsaker. Kakeboksene fylles til randen opp av sprøe julekaker. Enorme mengder sukker og krydderier av ulike sorter skal inntas. Har du et lager av hjemmebakte julekaker å servere, besitter du på et utmerket utgangspunkt for å invitere gjester på besøk!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *