Kristne juletradisjoner

Feiringen av jul går ikke bare ut på pakker, ferie og kos med familie. For mange står fortsatt de kristne juletradisjonene i sentrum når man feirer jul. Det å gå i kirken og å høre juleevangeliet er noe mange gjør på julaften. Mennesker som vanligvis ikke går i kirka, går dit gjerne på julaften. Der får man høre fortellingen om Jesu fødsel; juleevangeliet. Denne blir lest opp fra Bibelen.

Julen blir først og fremst feiret på grunn av Jesu fødsel. Man feirer dette ved å spise god mat, være med de nærmeste og ved å gi hverandre gaver. Flere av tingene man gjør i julen stammer tilbake fra kristne juletradisjoner. Et godt eksempel på dette, i tillegg til det som allerede er nevnt, er det å gi hverandre gaver. Det stammer tilbake fra da Jesus ble født i Betlehem. Da kom de tre vise menn med gull, røkelse og myrra til Jesus, og hans foreldre, Maria og Josef. Denne tradisjonen knyttes dog også til en katolsk helgen.

En annen tradisjon, som spesielt barna liker, er julenissen. I juletider kler ofte menn seg ut som julenisser og deler ut gaver eller godter til barn og andre. Dette stammer fra nevnte helgen, som utførte mirakler og ga gaver til de fattige. Juletreet er også noe mange har før, under og etter julaften. Det har blitt en tradisjon for mange å ha gaver under juletreet, og mange går også rundt juletreet mens de synger julesanger. Dette er også en kristen juletradisjon, da treet er et bibelsk symbol knyttet til paradiset og Jesus frelse av menneskene.

Da juletreet oppsto, symboliserte det livets tre i paradisets hage. Mange tenker på juletreet mer som noe morsomt, og alle vet nok ikke at dette stammer tilbake fra en kristen juletradisjon. Alt i alt feires julen på grunn av Jesus fødsel for mange år siden, selv om flere tenker mer på det som mat, gaver og gleder. De kristne juletradisjonene er ikke like viktige for alle, men det er viktig å huske at de fleste tradisjonene som gjør seg gjeldende ved juletider er av kristent opphav.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *